Witteblokken

Wittenblokken

Kempisch Tehuis plant de komende jaren grote bouwwerken in de wijk Meulenberg te Houthalen-Helchteren. Zo’n 84 gezinnen wonen nog in 4 grote appartementsblokken. Deze appartementen zijn een voorbeeld van sociale huisvestingsprojecten uit de jaren ’70. Om de leef- en woonkwaliteit te verbeteren van deze 84 gezinnen maar ook de omwonenden, wil Kempisch Tehuis deze vervangen door mooie, moderne woningen en appartementen.

Een dergelijk project is geen kleine klus en er werd reeds in 2004 gestart met de opmaak van de structuurplannen. Concreet zal er in verschillende fases over verschillende jaren gewerkt worden.

Op 14 december 2012 zijn drie aannemers gestart met de bouw van de eerste 17 woningen op restpercelen tussen de bestaande woningen in de Varenstraat, Bremstraat en Hazelarenstraat. Tussen de Bergstraat en Ahornstraat bouwt Kempisch Tehuis werden pas 12 nieuwe woningen gerealiseerd.

Ondertussen zijn deze 29 nieuwe woningen verhuurd en bewoond. Vele huurders woonden ervoor in één van de twee appartementsblokken in de Saviostraat.

Op 23 februari 2015 startten de werken van de afbraak van de woontorens. Nu de eerste fase van de weg werd aangelegd, is de begonnen met de bouw van 26 woningen en 8 appartementen.