Kijkdag

Kijkdag_
Aard

Aan de Heer Georgopolis
Architect van de bouwwerf op Meulenberg
In opdracht van het Kempisch Tehuis.
3530 Houthalen 


Geachte Heer,

Mijn naam is Etneo Cosimo. Ik ben zelf woonachtig op Meulenberg in de Haagdoornstraat. Ik woon als mijnwerkerszoon in een mijnwerkershuis dat voorheen toebehoorde aan mijn ouders. Mijn ouders zijn midden jaren veertig van Italië naar hier geëmigreerd om in de Mijn te werken. Heel mijn leven heeft zich in Meulenberg afgespeeld en ik ben vergroeid met alles wat Meulenberg rijk is.

Ik ben een gepassioneerd fotograaf en leg de evolutie van Meulenberg al jaren vast op de gevoelige plaat. Ik heb ondertussen een zeer rijke beeldgeschiedenis opgebouwd van alles wat ze zich in de wijk voltrekt en voltrokken heeft.

Ook de mooie evolutie van woningen, van type huizen en woonmogelijkheden heb ik tot heden ongestoord kunnen fotograferen.

Ik bewonder het bouwgebeuren en zie in de aard van de woningen hoe de accenten gelegd worden op veiligheid en verbinding.

Sinds korte tijd wordt mij het leven als fotograaf bemoeilijkt. De veiligheidscoördinator van de werf/woningen “onder constructie” laat mij niet meer op de werf toe.

Ik begrijp dat enerzijds maar anderzijds moet ik je meedelen dat ik nog nooit enige last ervaren omdat ik:

 Een verklaring ondertekend heb aan het adres van het Kempisch tehuis dat ik op eigen risico de werf betreed.

 mij in orde stel met de veiligheidsvoorschriften (helm, vest, aangepaste schoenen,
enz…).

 

Geachte heer,

De foto’s die ik maak, maak ik uit passie voor mijn wijk Meulenberg. Ik maak foto’s vanuit verwondering en vanuit een heel positief oogpunt. Ik wil via foto’s het mooie en positieve van de wijk beklemtonen. Bouwen en verbouwen, uw werk, maakt daar ook deel van uit.

Men heeft mij aangeraden om met u contact op te nemen in verband met een toestemming om de werf nog af en toe te mogen betreden om te fotograferen. De voorwaarden zoals ik ze boven schetste (eigen risico en uitrusting) blijven uiteraard van toepassing.

Ik hoop geachte heer dat u begrip heeft voor mijn situatie en vraag u beleefd om mij de toestemming te verlenen, zodat ik mijn levenswerk kan afmaken.
Veel dank bij voorbaat en heel hartelijke groeten,

Etneo Cosimo
Haagdoornstraat 15

3530 Houthalen-Meulenberg.
 

Bouwproject